Főzött csokoládékrém

Sziasztok! Miután megsült a kakaós piskótátok, készítsetek hozzá egy mennyei csokoládés főzött krémet ahogyan én készítem. Tuti siker lesz, és pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

  • 250 gramm vaj (lehet margarin is, de vajjal az igazi)
  • 250 gramm átszitált porcukor
  • 50 gramm liszt
  • 1 tojás
  • 2dl tej
  • 1teáskanál keményítő (elhagyható de tartósabb tőle a krém)
  • 100gramm 70-80%-os étcsoki ( Lidl-ben szoktam venni, tökéletes)

Elkészítéséhez a tejet a tojással, liszttel és a keményítővel keverd csomómentesre. Tedd fel a tűzhelyre és folyamatos keverés mellett főzd össze közepes hőmérsékleten. Nem kell megijedni, mert tényleg brutál kemény lesz. Jó kis izomzat kell hozzá. Szép sűrű egynemű csomómentes állagot kell kapnod. Ha ez épp nem sikerült, ne csüggedj én is jártam már így, robotgéppel keverd még egy kicsit, és sima lesz. Teljesen ki kell hűteni ( én itt mindig teszek rá egy fóliát, mert így nem bőrösödik be). Ez hűtőben kb 3 óra. Addig a vajat habosítsd ki a porcukorral. A csokit gőz fölött olvasd fel, kissé hagyd ezt is hűlni. Ha a főzött rész kihűlt, keverd még át, és mehet a vajas részhez. A végén add hozzá a csokit és nyami, töltheted a fincsi lapokat. Használhatod cupcake-hez is, szórd meg a végén szórócukorkákkal ízlésd szerint és nyűgözd le a szeretteidet.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.