Sziasztok! Az édes sütik mellé, kompenzálásképpen most egy sós ropogtatni valót hozok nektek! Túrós pogácsa, a pogácsák pogácsája. Biztos siker lesz gyerekeknél felnőtteknél egyaránt. Fogjunk is hozzá.
Hozzávalók:
- 250 gramm túró
- 250 gramm liszt
- 250 gramm vaj
- 1 tojás sárgája
- 15 gramm élesztő (friss)
- 10 gramm só
A tészta elkészítése roppant egyszerű, minden összetevőt tegyél egy nagy edénybe, és alaposan gyúrd össze. Hűtőben 20 percig pihenhet, addig előkészülhetsz a sütéshez. A tepsi aljára sütőlapot teszel, veszel elő szaggatót, nyújtófát és egy kis edénykébe egy tojást üss fel. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtsd kis, a felét kend meg a tojással és hajtsd rá a másik oldalt. Ezt még kétszer ismételd meg. Ettől szép réteges lesz a pogi. Ujjnyi vastagnak kell lennie, mehet is a szaggatás. Tetszés szerint rácsozatod a tetejét, de nem muszáj. Tepsibe rendezed lekened tojással, szórhatsz rá köményt, szezámmagot, lenmagot vagy mákot. Amit szeretnél. Tíz perc pihenő után tedd be a sütőbe, 200 fokon 20-30 percig süsd, amíg szép arany színű lesz. Ebből a mennyiségből kb 750 gramm kész pogácsa lesz.
Jó étvágyat hozzá..