Nutellás csillag

Nutellás csillag, imádni fogod, hiszen nagyon egyszerű, én már többször elkészítettem. Egy baja van csak!! Nagyon hamar elfogy. 
Akkor jöjjenek a hozzávalók:
  • 450 gramm átszitált liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 40 gramm friss élesztő
  • kb 1,8 dl langyos tej
  • 30 gramm puha vaj
  • 70 gramm kristálycukor
  • csipet só
  • mogyorókrém
Az elkészítéséhez először az élesztőt egy evőkanál cukorral langyos tejben futtasd fel. A lisztet a többi cukorral és csipet sóval keverd el, morzsold el benne a vajat. A tojás sárgákat és a futtatott élesztőt is beleteheted, és dagaszthatod is a tésztát. Én ezt géppel szoktam. Ha egynemű lett a tészta, letakarva hagyd pihenni fél órát. Addig egy sütőpapírt készíts elő, és egy tojást kavarj össze, amivel majd megkened a tetejét. Ha megkelt a tészta, oszd 4 részre, és egyenként nyújtsd ki kerekre kb 2-3 mm vastagra. Na és most jön a maszatolás. A sütőpapírra tedd az első lapot, kenj rá nutellát, (én kicsit felmelegítettem, mert így könnyebben kenhető) mehet a következő lap, erre is, és így tovább. Ha rákerült az utolsó lap is, keress egy poharat és kicsit nyomd rá a közepére, csak annyira, hogy meglátszódjon a helye. Ezután egy nagy késsel ( én a kenyérvágót javaslom) a jelöléstől kifelé csinálj 16 cikket. (csak felezgetni kell..) Cikkenként haladva az egyiket jobbra tekerd kétszer, a másikat balra kétszer. Ha kész, had pihenjen megint vagy 20 percet, addig bemelegszik a sütő 180 fokra. Kend le a tojással, és süsd 15-20 percig. Sütőtől függően eltérő az idő. Amikor kiveszed, ne ijedj meg, a tészta a nutella miatt nagyon puha lesz, de át van sülve! Kicsit azért hagyjátok hűlni is..
Jó étvágyat hozzá!!