Lúdláb torta

Egy egyerűen elkészíthető nagyon finom lúdláb tortát hozok nektek. Amellett, hogy könnyen elkészíthető, mennyei csokoládés íz keveredik a meggy savasságával. Ez egy igazi ízrobbanás a lelkednek is. Vágjunk is bele az elkészítésbe.

Szükséged lesz egy kakaós piskótára amit itt megtalálsz.

Hozzávalók a krémhez:

  • 200 gramm min. 60%-os étcsokoládé ( én felesben használtam ét-, és tejcsokit)
  • 400 ml 32%-os habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • magozott meggy

Tetejére:

  • 50 gramm min. 60%-os étcsokoládé
  • 50 gramm 32%-os habtejszín

Elkészítéséhez a kakaós piskótát az itt leírtak alapján készítsd el. A krémhez a csokoládét tördeld össze, és gőz fölött olvaszd fel. Egy másik edényben forrald fel a tejszínt. Véleményem szerint érdemes kavargatva felforralni. Vékony sugárban folytonos keverés mellett öntsd az olvasztott csokihoz. Tedd bele a porcukrot is, és keverd az egészet egyneművé. Mehet pihenni a hűtőbe. Célszerű a krémet előző este elkészíteni, mert ezt alaposan ki kell hűteni habosítás előtt. Amikor már kihűlt a csokis rész, elkezdheted a kihabosítást. Közepes fokozaton keverd addig, amíg kissé kivilágosodik és habos állagot vesz fel.

Elkezdheted a torta összeállítását, ízlésed szerint. A krémből tegyél félre egy keveset a díszítéshez. Kakaós piskóta lap, kis krém, meggy, még krém, majd később erre jön a ganache. Akár rétegezheted is, akkor jöhet rá még egy piskóta lap, még krém, meggy, krém és végül egy záró piskóta lap. Mehet a hűtőbe 1-2 órára.

A tetejére készítsd el a ganache krémet. A csokit olvaszd fel, forrald fel a tejszínt. Folyamatos keverés mellett öntsd bele a csokiba a tejszínt, és hagyd szoba hőmérsékletűre kihűlni, de még folyós állaga legyen. Öntsd a torta tetejére, simítsd el, és hűtsd ki.

Nincs más dolgod, mint díszíteni az elkészült tortacsodát, és elkápráztatni a vendégeidet!

Jó étvágyat hozzá!