Amerikai almás pite

Igazi őszi sütit hozok nektek 🙂 Alma és fahéj édes illata, imádom. A klasszikus hazai almás pite mellett nekem mindegy, hogy ez épp egy amerikai fajta, jöhet bármikor. Egyszerűen elkészíthető édesség. Lássuk..

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 200 gramm vaj

Vegyél egy nagy tálat és minden hozzávalót mérj bele, majd gyúrj egynemű tésztát. tedd fóliába és mehet kicsit pihenni a hűtőbe. Ez igazán gyors volt 😀

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 60 gramm liszt
  • 150 gramm kristálycukor (lehet barna is)
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj

Amíg a tészta a hűtőben pihen, addig pucold meg az almát és szeleteld fel. Add hozzá a cukrot, a liszttel elkevert fahéjat és alaposan dolgozd össze.

Ha kész vagy a töltelékkel, egy piteformát vajazz és lisztezz ki. A tészta picivel több mint felét, folpack segítségével nyújtsd ki akkorára, hogy a forma alját és oldalát is fedje. Halmozd rá az almát, és végül a maradék tésztát nyújtsd ki és helyezd a tetejére. Ha kész, akkor a fölösleges széleket vágd le. A tészta tetejét kend le vízzel vékonyan, és szórd meg kristálycukorral. Mehet a sütőbe 180 fokra egy teljes órára. A készítése is izgalmas és várakozással teljes.

Jó étvágyat hozzá 🙂