Én évek óta ezt készítem, sokféleképpen dekorálható. Van aki csak egy szem diót tesz rá, van aki cukormázzal díszíti. Nekem mindkettő bejön. A gyerekek rend szerint a cukormázat választják. Vajon miét? 😀
Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 1 mézeskalács fűszer vagy őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 200gramm vaj vagy margarin
- 6 tojás
- 150gramm porcukor
- 300gramm méz
Elkészítése nagyon egyszerű. A szárazanyagokat keverd össze egy nagy tálban. Gőz fölött melegítsd föl a mézet, tedd bele a vajat és a porcukrot. Ha egynemű lett, vedd le a gőzről, és az előzőleg elkevert tojásokat is add hozzá. A két keverék mehet egybe. Ha összeállt a tészta, ami még egy kicsit ragad, de nem lisztezd túl, merd nagyon gumissá válik, tedd folpackba tekerve a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kiveszed, kicsit gyúrd át és nyújtsd 4-5 mm vastagra. Kiszúróval tetszőleges formákat készíthetsz, tojással elkevert tejföllel kend le, és 180fokon kb 5 perc alatt süsd készre. Cukormázzal, szórócukorkákkal díszítheted, nagyon mutatós. Szórócukorkákat itt találod.
Jó móka, a gyerekek imádni fogják!