Roppanós habkarika vagy habcsók

Sziasztok!! Ti is szeretitek a habkarikát? Jó móka együtt készíteni a gyerekekkel és aztán közösen feltenni a fenyőfára. Én hamarosan készítem a lányokkal, hiszen ez a klasszikus habkarika sokáig eláll. Persze ha fel nem falja valaki. Ezzel a recepttel még sosem lőttem mellé, mindig sikerült.

Hozzávalók:

  • 80 g tojásfehérje (ez kb 2 db tojás)
  • 240 g porcukor
  • 0.25 db citrom leve
  • 4 g étkezési keményítő

Először a sütőt 80 fokra melegítsd elő, és egy szilikonos sütőpapíros tepsit. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérd bele, és tedd vízgőz fölé. Nyomj bele citromlevet, de feltétlenül szitán keresztül, hogy se mag, se darabkák ne kerüljenek bele. Ezután folyamatosan keverd, és melegítsd csípősre. Ez azt jelenti, hogy ha beledugod az ujjad, csípi a meleg. Ha van cukorhőmérőd, könnyebb dolgod lesz, 60 fokot kell elérned. Ha kész, öntsd át a robotgép üstjébe, és tedd bele a keményítőt. Én kukorica keményítőt használok. Ezután 15-20 percen keresztül, a legmagasabb fordulaton habosítsd, míg kemény hab lesz belőle. Tényleg kell neki ez az idő. A kemény habot habzsákba tedd bele, és a sütőpapírra nyomj tetszőleges formákat. Használhatsz különböző csöveket hozzá. Simát, vagy csillagcsövet, amit csak szeretnél. Mehet 2 órára a sütőbe. Ne engedd, hogy piruljanak, hófehérnek kell maradniuk, és akkor jók, ha fel lehet venni őket a papírról. Tádááám kész..

Zselés fractal ételszínezővel, vagy dekor cukorkákkal változatossá is teheted. Rózsaszín, babakék, púderzöld amilyet csak szeretnél.

Dekor csöveket itt, ételszínezőt itt, Dekor cukorkákat itt találsz a tortautcában…