Nem kell cukrászmesternek lenned ahhoz, hogy tökéletes, aprólékosan kidolgozott mintákat készíts a tortáidra. Otthon te magad is elkészítheted, mert ez a szilikonos forma erre a legmegfelelőbb eszköz. Rendkívül rugalmas ezért könnyedén kifordítható belőle a kész minta. A massza belehelyezése előtt, gondosan keményítőzd ki a formát. A forma hőálló, ezért süthető és fagyasztható is. Készíthetsz benne fondantból, marcipánból, csokiból, karamellből, szappanból, gyertyából is formát. Felhasználása széleskörű.
A szilikon forma használata:
Szórd be kevés étkezési keményítővel a szilikon formát.
A fondant masszát kézzel alaposan gyúrd át és a kis darabokat helyezd a fondant formázó mélyedésébe, majd fondant nyújtó segítségével símítsd a formába, hogy megjelenjen minden apró részlet.
Az elkészült díszítő elemeket könnyedén el tudod távolítani a rugalmas szilikon formából és már díszítheted is velük a tortát.